درحالی که رژیم صهیونیستی نتوانسته است خود را از آوار مشکلات مختلف حاصل از جنگ اخیر غزه رها سازد، اکنون با چالش بسیار بزرگی در حال دست به گریبان شدن است که میتواند رویاهای صهیونیستی برای پاک کردن مسئله فلسطین را کاملاً بر باد دهد. در روزهای گذشته برخی از منابع فلسطینی در کرانه باختری از گشوده شدن آتش به سوی نظامیان صهونیست در محله جنین خبر داده اند. بر اساس این اخبار با هر یورش نظامیان صهیونیست به جنین و اردوگاههای آن در کرانه باختری، درگیریهای مسلحانهای در این منطقه رخ میدهد که حاکی از تلاش جوانان برای زنده کردن دوباره مقاومت در جنین است. ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا در بیانیههایی اعلام کرده که عناصر یگان موسوم به «یمام» و دیگر نظامیانش هنگام یورش به جنین هدف تیراندازی قرار گرفتهاند.
این مقاومت مسلحانه منجر شده تا به گفته منابع خبری عبری شهرک نشینان یک کانون شهرک نشین (اویتار) در منطقه جبل صبیح در شهرک "بیتا" واقع در جنوب نابلس را از ترس حملات فلسطینیان تخلیه کنند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در این باره نوشت: "شهرک نشینان جبل صبیح را به صورت جداگانه ترک کردند تا تصویری از پیروزی برا برای فلسطینیها ایجاد نکنند. در مقابل اما جنبش مقاومت علت این اقدام صهیونیستها را ترس از مقابله به مثل فلسطینیان علیه حملات شهرک نشینیان دانسته است. حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس در گفتگویی مطبوعاتی اظهار کرد: تخلیه کانون شهرکنشین بیتا در کوه صبیح بار دیگر اشکال مختلف قدرت مقاومت در دیکته کردن خواست فلسطینیها و مجبور کردن اشغالگران به عقبنشینی در تمامی موقعیتها را ثابت کرد.
محبوبیت مقاومت و خشم عمومی از خیانتهای تشکیلات خودگردان
خبرگزاری صفا در گفتگو با مبارزین فلسطینی در این منطقه گفته است که جوانان به این نتیجه رسیدهاند که فعالسازی مقاومت مسلحانه علیه رژیم اشغالگر تنها راه برای خروج از وضعیت سخت کنونی است.
این دیدگاه در میان نسل جدید فلسطینیان و جوانان روز به روز در حال گسترش است که سازشگری و اعتماد به وعدههای دولتهای عربی و غربی برای دل بستن به میز مذاکره با صهیونیستها نه تنها هیچ دستاوردی برای ملت فلسطین در پی نخواهد داشت بلکه تجربه ثابت کرده است که صهیونیستها را نسبت به تعددی بیشتر به حقوق و زمین فلسطینان مصممتر میکند. این دیدگاه بر اعتماد نسل جدید جوانان فلسطینی به حاکمان و سیاستمداران غربگرا که برای سالهای سال در صدر امور بوده اند و تنها به دادن وعدههای پرزرق و برق و تهی از عمل پرداخته اند نیز تأثیرگذاشته و اکنون شعارهای این رهبران در میان نسل جدید و خشمگین فلسطین گوش شنوایی ندارد. نمونه این موضوع را میتوان در جریان اعتراضات هفتههای اخیر علیه تشکیلات خودگردان در کرانه باختری و سر دادن شعار معروف «الشعب یرید اسقاط النظام» توسط تظاهرکنندگان فلسطینی مشاهده کرد.
در مقابل اما جنگ اخیر غزه که نشانه رویکرد ملی مقاومت غزه برای دفاع از تمامی فلسطینیان در سراسر اراضی اشغالی بود مشروعیت و محبوبیت آنرا به شدت افزایش داد. پیروزی در جنگ 11 روزه همچون روحی تازه در کالبد ملت فلسطین بود که از خیانت برخی از رژیمهای مترجع عربی برای عادی سازی روابط با صهیونیستها و سکوت خیانتبار برخی دیگر از دولتهای عربی در برابر این اقدام به خشم آمده بودند و از طرف دیگر حاکمان فاسد و خودفروخته در تشکیلات خودگردان را ناتوان از اراده واقعی برای به دست گرفتن پرچم مبارزه و شروع انتفاضه علیه رژیم میدیدند.
اکنون با تجربه وضعیت غزه در سالهای اخیر که تنها فضای پیروزی فلسطین و شکست اسرائیل بوده است بیش از هر زمان افکار عمومی در کرانه باختری خواهان مسلح شدن همانند نوار غزه هستند و به طور حتم اگر کارشکنیهای تشکیلات خودگردان و فتح در برابر شکلگیری چنین روندی نباشد ، از طریق تداوم همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی با صهیونیستها، تسلیح کرانه باختری بسیار سریعتر و حتی کم چالش تر از نوار غزه کاملاً تحت محاصره امکانپذیر است.
انتفاضه چهارم با اتحاد غزه و کرانه باختری
آنچه از تحولات هفتههای اخیر در فلسطین به خوبی قابل درک است به شکلگیری اتحاد میان فلسطینیان کرانه باختری و نوار غزه و حتی فلسطینیان 1948 باز میگردد که همگی برای قیام ملی علیه اقدامات تجاوزکارانه و آپارتایدی صهیونیستها متحد و یکصدا شده اند و انتفاضه جدید را راه اصلی مبارزه میدانند. بدون شک شکلگیری انتفاضهای با مختصات جدید شامل سه ضلع کرانه باختری، نوار غزه و عمق سرزمینهای 1948، رژیم را با بزرگترین چالش پس از روز نکبت تأسیس آن روبه رو خواهد کرد و در این میان با وجود بحرانهای گسترده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و منطقهای که رژیم با آن مواجه است انتفاضه مسلحانه با پشتیبانی موشکهای مقاومت آستانه فروپاشی رژیم را بسیار زودتر از زمان های پیشبینی شده فراهم میآورد.
ارسال نظرات